Ghidul Filosofului Practician

Ghidul filosofului practician este un adaos binevenit la literatura încă restrânsă, dar în creștere, privitoare la practica filosofică. El se adresează tuturor celor care aplică sau care ar dori să aplice filozofia ca activitate profesională disciplinată în afara mediului academic. Cartea oferă un bilanț excelent al dezvoltării practicii filosofice, al destinației ei următoare, al modului de a ajunge acolo și al problemelor cu care e posibil să se confrunte. Informată, angajată, polemică, amuzantă, îngrijorată și pasionată. Citiți-o. Ea nu descrie doar lumea încă mică, dar în plină creștere, a practicii filosofice, ci și comunitățile largi fragmentate de clienți, care ar putea beneficia atât de mult de pe urma unei doze de filosofie aplicată.  – Alex Howard, autorul cărții: Philosophy for Counseling and Psychotherapy.

Această carte este impresionantă și foarte bine scrisă. Ea face dovada unei minți pătrunzătoare, a unei energii inepuizabile, a unei înțelegeri solide a filosofiei și a unei reale capacități de cunoaștere a modurilor de utilizare a filosofiei reale ca ajutor în fața problemelor vieții. Nu există nicio îndoială cu privire la excelența și actualitatea acestei contribuții. – Peter Koestenbaum, autorul cărții: Liderul – fața ascunsă a excelenței.

Ghidul de față este scris cu o atât de mare claritate și vigoare încât nu va atrage doar filosofii, ci și pe toți cei interesați de rolul academiei în societate. Aceasta carte este cu siguranță un excelent ghid al dobândirii calității de consilier filozofic, și mulți vor dori s-o citească doar din acest motiv. Dar critica tranșantă a lui Marinoff, a profesării filozofiei, ar trebui să stimuleze o dezbatere importantă la care majoritatea cadrelor universitare vor dori să contribuie. Focul de artificii rezultat îi va fascina pe toți cei cărora le pasă de viața intelectuală contemporană.  – Christian Perring, editor la Metapsychology Review

Cartea își propune să familiarizeze cititorii cu aspectele dezvoltării teoretice, metodologice și profesionale ale practicii filosofice. Ea explică din interior ce este practica filosofică: unde, cum și de ce funcționează și cum poate fi înființată o practică profesională – toate din punctul de vedere de pionierat al practicianului. Domeniul său de aplicare include perspective de dezvoltare, modele teoretice, instrumente metodologice și cerințele profesionale, precum și critici tăioase ale sistemului academic contemporan. Cartea se concentrează pe cei trei poli ai practicii filosofice: consilierea clientului, facilitarea de grup si consultanța organizațională. Ea identifică roluri noi, vitale pentru filosofi în satul global emergent. – Academic Press, USA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *