Cum pot fi o persoană mai bună?

ARISTOTEL

JOHN DEWEY

SHAFTESBURY

BLAISE PASCAL

SPINOSA

O problemă de reflecție: Cum pot fi o persoană mai bună?

Vreau să fiu o persoană mai bună.

Ce vrei să spui prin „o persoană mai bună”?

Ce e de explicat? Există o mașină mai bună și un stilou mai bun și un înotător mai bun și un șofer mai bun. La fel și cu o „persoană mai bună”.

Oare chiar este la fel? O mașină mai bună funcționează mai bine în a fi condusă și un stilou mai bun funcționează mai bine pentru scris. Un înotător mai bun sau un șofer mai bun funcționează mai bine pentru înot sau pentru a conduce în siguranță.

Deci, o persoană mai bună funcționează mai bine pentru … pentru ceva, cred.

Serios? Este o chestiune de funcționare? O persoană mai bună este un instrument mai bun?

Poate că nu. Cuvintele sunt aceleași, dar sensul este diferit. Voi, filosofilor, vă place să complicați totul!

Existența umană este complexă.

Lasă-mă să mă gândesc. Cred că o persoană mai bună are anumite trăsături de personalitate care duc la comportamente mai bune. Dar ce fel de trăsături de personalitate?

Oricare ar fi acestea, să le numim „virtuți”. Deci întrebarea noastră este: Care sunt caracteristicile care te fac să fii o persoană mai bună? Cu alte cuvinte,ce anume ar trebui să fie considerate drept virtuți?

Notă / Copyright note: Materialul din această secțiune provine din portalul PHILO-PRACTICE AGORA cu acordul expres al fondatorilor / The materials from this section are taken from the PHILO-PRACTICE AGORA with the express consent of the founders.